Hoe werkt een videoconsult?
Een videoconsult met de medisch specialist van het Women’s Healthcare Center gaat via het programma Zoom (Zoem Europe). Met Zoom kunt u als patiënt waar u wilt uw afspraak met de specialist hebben. Zoom is 100% veilig. Het voldoet aan alle veiligheidseisen die gesteld worden. Uw privacy is gewaarborgd.

U wordt via een e-mail uitgenodigd voor een videoconsult. In deze afspraak uitnodiging staat het tijdstip van uw afspraak.
Het is van belang dat u de afspraak accepteert. Verder staat er een link in de mail, (start videoconsult) om de meeting te starten.

Wat heeft u nodig voor een videoconsult? 
Voor een videoconsult heeft u geen speciale apparatuur nodig en werkt op alle platforms. Wat u wél nodig heeft is:
• Een (ingebouwde) webcam en geluidsweergave.
• Een goedwerkende (vaste) internetverbinding.

Voorbereiding op het videoconsult?
Wanneer u op de link drukt in uw afspraak e-mail, wordt u gevraagd de software Zoom te downloaden. Zoom is een klein software programma en is volkomen veilig.
Hieronder treft u aan de stappen die u moet nemen om van start te gaan, stap 2 t/m 6 is alleen de eerste keer dat u zoom gebruikt op uw apparaat. 
Indien u Zoom al op uw computer heeft staan ga dan direct naar stap 7.
Zorg ervoor dat u min. 5 minuten eerder dan de afspraak de link opent in de uitnodigingsmail.

  1. U klikt op de link in de uitnodigingsmail: start videoconsult
  2. Webbrowser wordt geopend. Naar gelang uw besturingssysteem verschillen onderstaande stappen.
  3. Pop up Zoom launcher. Wilt u het bestand opslaan, klik op JA.
  4. Volg de stappen in oranje balk rechts bovenaan scherm. Download zoom launcher 
  5. Pop up bestand openen? Klik op uitvoeren.
  6. Pop up downloading. Het programma Zoom wordt gedownload op uw computer of tablet. 
  7. U zit in de virtuele wachtkamer. De specialist zal op de aangegeven tijd inloggen. De verbinding komt tot stand en het videoconsult start direct.

U hoeft het beeldbelprogramma niet van uw computer af te halen. Het kan gewoon blijven staan. Hiermee voorkomt u dat u de volgende keer het programma (Zoom) opnieuw moet installeren. Let op: als u de volgende keer vanaf een ander apparaat deelneemt, moet u het programma wel opnieuw installeren.

Als u hulp nodig heeft bij de installatie, dan kunt u de helpdesk bellen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur, tel. 020-6421005.

Tevens is het mogelijk om via uw mobiele telefoon een videoconsult te starten. Download hiervoor de app: ZOOM cloud meetings”  in de app store. Vul het meeting ID nummer 4703858783 in om de meeting te starten via de App.

 

​​​​​​