Echo Buitenveldert

Algemene Echografie

U kunt in ons centrum terecht voor algemene echografie, met uitzondering van spier- en skelet echografie.

Wij verrichten buik echografie, hals echografie, scrotale echografie en echografie van weke delen.

Echoscopie is onderzoek met hoogfrequent geluid. Je hoort het niet, je voelt het niet, en het richt nooit schade aan. Dat geluid komt uit een transducer, en wordt teruggekaatst door de onderliggende weefsels, waarna dezelfde transducer deze teruggekaatste fracties weer opvangt. Zoals onze ogen met behulp van onze hersenen een herkenbaar beeld maken uit teruggekaatst licht, zo kan het echoapparaat een voor ons herkenbaar beeld maken uit het teruggekaatste geluid. Daarvoor gebruikt het apparaat een uitgebreide ingebouwde computer die teruggekaatste geluidsfracties in een zichtbare afbeelding op de monitor verandert.

Het doordringingsvermogen van licht is in het algemeen gering waardoor wij meestal alleen de buitenkant van objecten zien. Geluid heeft een veel groter doordringingsvermogen zodat de diepere lagen van een structuur kunnen worden afgebeeld. Anders dan röntgenstralen, is het gebruikte hoogfrequente geluid ook zonder risico, geheel veilig en pijnloos.

Voor het onderzoek

Graag de volgende zaken mee te nemen naar de polikliniek:

  • De verwijzing van uw huisarts of digitale bevestiging ervan;
  • het pasje van uw ziektekostenverzekering;
  • een geldig legitimatiebewijs (een geldig paspoort, geldige identiteitskaart, geldig vreemdelingendocument of een geldig rijbewijs);
  • een overzicht van de eventuele medicijnen die u gebruikt;
  • eventuele andere zaken die in de afspraakbrief vermeld staan.

Het hele onderzoek, inclusief intakegesprek en eindbeoordeling wordt uitgevoerd door onze radioloog. Met ontbloot lichaam ligt u op een onderzoeksbank, waarbij de radioloog met behulp van echogel het te onderzoeken gebied met een transducer scant.

Aan het eind van het onderzoek krijgt u de resultaten van het onderzoek te horen. Onze radioloog neemt hiervoor ruim de tijd.

Kosten

Alle onderzoeken worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Specialisten

Mevrouw M. Weimann,

 

 

​​​​​​