Anticonceptie

Op het gebied van anticonceptie zijn er veel verschillende mogelijke methoden die u behoeden voor een ongewenste zwangerschap. Welke het beste bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Klik hier voor de volledige brochure.

Wat is anticonceptie en hoe werkt het?

Anticonceptie betekent letterlijk: tegen conceptie, of tegen bevruchting. Anticonceptie is een manier om de bevruchting en/of innesteling van een bevruchte eicel tegen te gaan en dus de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken. Dit kan op meerdere manieren.

Welke methode kiest u?

Niet alle methoden zijn voor iedereen geschikt. Als u een anticonceptiemethode kiest, is moeilijk te voorspellen of deze methode voor u ook de beste is. In ongeveer 10 procent van de gevallen is de gekozen methode uiteindelijk niet de meest ideale. Vraag u bij de keuze af hoe lang u een anticonceptiemethode zult gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn en welke bijwerkingen de methode kan hebben. Bij trombose bij uzelf of in de familie moet u voorzichtig zijn met hormonale middelen; overleg dan met uw arts.

Op het gebied van anticonceptie zijn er veel verschillende mogelijke methoden die u behoeden voor een ongewenste zwangerschap. Welke het beste bij u past is afhankelijk van verschillende factoren.

Bij Women’s Healtcare Center Amsterdam (WHC) kunnen wij u adviseren over de juiste anticonceptiemethode bij uw lichaam past. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het gebruik van de methode, de voor- en nadelen en eventuele bijwerkingen.

U kunt bij WHC Amsterdam terecht voor zowel het advies alsmede het plaatsen van eventuele anticonceptiemiddelen. Voorbeelden van mogelijke middelen zijn:

  • De pil
  • Hormoonspiraaltje
  • Anticonceptiering
  • Pleister
  • Prikpil
  • Koperspiraaltje

Meer weten over anticonceptie en onze dienstverlening op dit gebied? Women’s Healthcare Center in Amsterdam helpt u graag verder. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor gynaecologie, urologie en radiologie. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.

​​​​​​