Een patiëntvriendelijke online videodienst

Het Women's Healthcare Center biedt per heden online videoconsulten aan. Het is op deze manier voor de patiënt mogelijk om op een eenvoudige, laagdrempelige en veilige manier online de medisch specialist te spreken.

Al geruime tijd is het Women's Healthcare Center op zoek naar een veilige en patientvriendelijke online videodienst. Na extensief onderzoek is er gekozen voor Zoom-Zoem Europe. Deze van oorspromg Amerikaanse videomeeting software is zich steeds meer gaan specialiseren op de zorgmarkt en hanteert een zeer hoog veiligheidsniveau. Inmiddels werken 550 zorggerelateerde organisaties met ZOOM.

De videoconsulten zijn uiteraard geen vervanging van de bestaande fysieke consulten, maar het is voor het Women's Healthcare Center een extra service. Het is dan ook niet voor iedereen toepasbaar. Uiteraard kan er geen lichamelijk onderzoek plaatsvinden en omdat het digitaal gaat, moet de patient wel beschikken over een camera en enige computerkennis.

De voordelen van videoconsulten zijn echter legio. Zo noemde een van de specialisten het een ontwikkeling waarbij we eigenlijk weer terug in de tijd gaan... Vroeger had je nog geen computers en keek je de patient aan tijdens het consult. Nu zitten veel artsen tijdens een consult alleen maar naar het beeldscherm te kijken om het verslag in te typen. Met het videoconsult is er direct contact met de patient en kijk je diegene recht in de ogen aan (met een beeldscherm ertussen).

Voordelen zijn natuurlijk vooral de reistijd, de mogelijkheid om medische informatie real time te delen, de opname mogelijkheid, de beschikbaarheid en de mobiliteit van de dienst. Zo is Zoom op elk platform te gebruiken en gratis te downloaden via de app store; ZOOM cloud meetings.

Zoem Platforms

Kijk op de pagina videoconsulten hoe deze nieuwe dienstverlening van het Women's Healthcare Center werkt.

Een patiëntvriendelijke online videodienst
​​​​​​