Libresse doorbreekt menstruatie taboe

Libresse´s nieuwe video laat zien dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten tijdens je menstruatie maar dat je dus juist er op uit moet gaan om lekker te gaan sporten. Want, sporten is juist goed tijdens de ongesteldheid.

Waarom? Dat legt Moniek de Boer, onze gynaecoloog, haarfijn uit. „Bankhangen is niet het beste wat je kunt doen tegen de pijn in je buik, onderrug en borsten in de week voordat je ongesteld wordt. Juist een lichte work-out, zoals yoga, kan bevorderend zijn en de pijn wegnemen door de endorfine die je lichaam dan aanmaakt”, aldus Moniek. Ze vult verder aan: “Je menstruatiecyclus bestaat maandelijks uit 4 hormonale fases. Wat weinig vrouwen weten is dat je in elke fase je hormoonhuishouding tot op zekere hoogte positief kan beïnvloeden. Bijvoorbeeld door je voeding aan te passen en licht te bewegen.”

In Groot-Brittannië deed de Red.Fit campagne al behoorlijk wat stof opwaaien. De video ging viral en duidelijk werd dat er veel vragen leven onder de doelgroep. Marian Bron, marketing manager van Libresse: “De Red.Fit aanpak is rauw en direct maar dat is misschien ook juist nodig om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Veel vrouwen zitten met vragen. Ga ik wel of niet sporten? Hoe ga ik om met klachten? Wat is het effect op mijn sportprestaties? Voor al deze en andere vragen en tips kunnen zij nu terecht op www.libresse.nl/redfit

Zo, dus weg met die bak patat en reep chocolade en op naar de gym!

Voor de video klik je hier: https://www.youtube.com/watch?v=ihpIGWWSCH8

 

Libresse doorbreekt menstruatie taboe
​​​​​​