Vaginale droogheid; oorzaak en oplossing!


Vaginale droogheid komt bij ongeveer 30% van de vrouwen voor. Dit onderwerp wordt vaak niet makkelijk besproken. Hierdoor blijven veel vrouwen met pijnlijke en vervelende klachten rondlopen. Gelukkig is er vaak iets aan de klachten te doen. Womens Healthcare Center Amsterdam behaalt goede resultaten met specifieke behandelingen tegen vaginale droogheid.

Hoe ontstaat vaginale droogheid?

Vaginale droogheid kan ontstaan door hormoonschommelingen. Denk aan de periode rond uw menstruatie, na de overgang of door het gebruik van medicatie met hormonen (zoals de anticonceptiepil). Andere redenen kunnen zijn: verlaagde weerstand, medicijngebruik, het gebruik van een tampon of een verminderde seksuele opwinding.

Door verminderde seksuele opwinding kan een vicieuze cirkel ontstaan. Doordat seks pijn doet en je dit verwacht tijdens de seks, raak je minder opgewonden. Doordat je minder opgewonden bent, wordt de vagina minder vochtig. Uit angst voor pijn verergeren de klachten.

Vaginale droogheid door de overgang

Tijdens de overgang stoppen de eierstokken met de productie van eicellen. De menstruatie wordt onregelmatiger en stopt uiteindelijk. Dit proces duurt gemiddeld 4 jaar. Tijdens de overgang maakt het lichaam minder oestrogeen aan, het vrouwelijke hormoon. Door de verminderde productie van dit hormoon wordt de vagina minder vochtig en elastisch. De schaamlippen worden ook kleiner en slapper. Hierdoor ontstaan er verschillende klachten.

De oplossing voor vaginale droogheid in Amsterdam

Women’s Healthcare Center Amsterdam biedt nu een oplossing tegen vaginale droogheid. In ons zorgcentrum kunt u terecht voor een laserbehandeling met langdurige resultaten. De laserbehandeling MonaLisa Touch biedt een langdurige oplossing tegen vaginale droogheid.

De MonaLisa Touch is een niet-chirurgische behandeling. Er komen geen hormonen bij kijken en de laserbehandeling is pijnvrij. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd in de cellen van de vaginawand en omgezet in warmte. Proteïnen worden gestimuleerd en nieuw lichaamseigen weefsel wordt gevormd. De vagina wordt weer elastisch en de hydratatie wordt verbeterd. De vagina wordt weer herstelt naar de situatie zoals die voor de overgang was.

Voor de behandeling wordt de vagina zo goed mogelijk droog gemaakt. Hierna wordt een klein buisje in de vagina gebracht, dit buisje brengt het laserlicht in de vagina. De optimale situatie van de vagina ontstaat na 3 behandelingen. De behandelingen worden om de 4-6 weken gegeven. Na de eerste behandeling is er vaak zelfs al verbetering te merken.

Vrouwenbehandelcentrum in Amsterdam

Bent u benieuwd naar onze MoneLisa Touch laserbehandeling? Voor het maken van een afspraak of voor extra informatie, zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 09.00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00. Via het contactformulier op de website kunt u ook een afspraak maken, een afspraak wijzigen of informatie opvragen.