Niet voor alle vrouwen is het vanzelfsprekend om zwanger te worden. Het komt steeds vaker voor dat vrouwen te maken krijgen met (ongewenste) onvruchtbaarheid. Women’s Healthcare Center is gespecialiseerd in vrouwenzorg en heeft veel kennis op het gebied van onvruchtbaarheid. Onze specialisten kunnen u helpen bij (ongewenste) onvruchtbaarheid.

Onvruchtbaarheid wordt in medische termen ook wel infertiliteit genoemd. Bij onvruchtbaarheid of infertiliteit speelt de leeftijd een belangrijke rol. Jonge vrouwen tussen de 20 en 35 jaar oud hebben 80% kans om zwanger te raken bij regelmatig onbeschermde geslachtsgemeenschap. Ieder jaar dat de vrouw ouder wordt neemt de kans op de zwangerschap af. Daarnaast neemt de kans op zwangerschap ook af bij onbeschermde geslachtsgemeenschap voor langere tijd.

Oorzaak vruchtbaarheidsproblemen

Naast de leeftijd van de vrouw bestaan er meer oorzaken die vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: onder- en overgewicht, medicatie, drugsgebruik, cafeïne, soa’s, alchohol en roken.

Onderzoek en behandeling bij onvruchtbaarheid

Tijdens onderzoek naar onvruchtbaarheid worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd door een specialist van WHC Amsterdam. Zo wordt er gekeken naar mogelijke oorzaken aan de hand van bovenstaande opsomming. Ook wordt er gekeken of er eventuele erfelijke ziektes binnen de familie zijn. Na onderzoek, overleg en consult wordt er gezocht naar de oorzaak en op welke manieren de eisprong mogelijk plaats kan vinden. Vervolgens wordt er gezocht naar een geschikte behandeling.

Er bestaan diverse behandelingen die de vruchtbaarheid van vrouwen bevorderd. Zo bestaat er IVF, IUI, ICSI en ovulatie inductie. De behandeling hangt af van de oorzaak van de onvruchtbaarheid en de wensen van de patiënte. Er kunnen medicijnen worden toegediend, chirurgische ingrepen worden gedaan of er wordt gekozen voor kunstmatige voorplantingstechnieken.

Meer weten over onvruchtbaarheid

Wilt u meer weten over onvruchtbaarheid en wat WHC Amsterdam voor u kan betekenen op het gebied van infertiliteit? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.