Tijdens de zwangerschap kunnen er allerlei ongemakken ontstaan waar je last van kan krijgen. Je hoeft je hier niet voor te schamen. Women’s Healthcare Center Amsterdam ondersteunt jou graag bij al jouw zwangerschapsklachten en -ongemakken. Hieronder vind je een overzicht met diverse zwangerschapsongemakken.

Bandenpijn

Bandenpijn is een heftige stekende pijn ter hoogte van het schaambeen of in de liezen. Rond de 20e en 30e week groeit de baarmoeder heel snel en komt er veel spanning te staan op de banden om de baarmoeder op de plaats te houden. De pijn is voornamelijk voelbaar bij veel lopen, snel opstaan en het plassen. De bandenpijn kan beperkt worden door regelmatig de buikspieren aan te spannen. Een steunband dragen kan ook werken, net als een warme kruik.

Blaasontsteking tijdens zwangerschap

Blaasontsteking tijdens de zwangerschap voelt heel anders aan dan buiten de zwangerschap. Heb jij last van blaasontsteking tijdens de zwangerschap? Dan heb je meestal vage buikpijn en moet je kleine beetjes plassen. Pijn en bloed tijdens het plassen komen nagenoeg nooit voor. Drink preventief cranberrysap en gebruik vitamine C om de blaasontsteking te voorkomen.

Bekkenpijn

Bekkenpijn komt veel voor tijdens de zwangerschap. Door de hormonen verweekt het kraakbeen tussen de gewrichten. Dit is nodig om de baby door de bekken geboren te laten worden. Met bekkenpijn wordt de pijn bij het schaambeen, stuitje, heupen, pijnuitstraling in één been en pijn in rust na overbelasting bedoelt. Om de bekkenpijn te verlichten is het verstandig om regelmatig rustmomenten in te plannen, beweeg symmetrisch, zit niet met de benen over elkaar, til en stofzuig niet.

Harde buik

Wellicht heb je er weleens van gehoord: harde buiken. Dit betekent dat de baarmoeder onwillekeurig samentrekt. Hierdoor voelt de buik hard aan. Dit ontstaat meestal als je stress ervaart of het te druk hebt. Ook onverwachte bewegingen kunnen deze harde buiken veroorzaken. Nemen de harde buiken niet af als je rust neemt? Neem dan contact met Women’s Healthcare Center op. Wij helpen je graag verder.

Misselijk tijdens zwangerschap

Een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap is misselijkheid. Vooral ’s ochtends komt dit veel voor. Doe rustig aan bij het opstaan en eet licht. Houdt de misselijkheid de hele dag aan? Eet dan kleine hoeveelheden verspreid over de dag.

Vaginale afscheiding

Wanneer de vaginale afscheiding dun en melkwittig is, is het normaal tijdens de zwangerschap. Indien het ruikt, jeukt of verkleurt is het verstandig om contact met ons op te nemen. Draag zoveel mogelijk katoenen ondergoed en vermijdt inlegkruisjes en strings. Dit kan een schimmelinfectie voorkomen.

Heb jij veel last van zwangerschapsongemakken? Women’s Healthcare Center helpt jou graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 020 64 20 229.