Osteoporose-scan

Osteoporose

Vrijwel iedereen krijgt bij het ouder worden te maken met botontkalking/osteoporose. Hierdoor ontstaat een lagere botdichtheid en verhoogt het risico op botbreuken. Bij vrouwen komt osteoporose meer voor dan bij mannen. Vrouwen hebben door de hormonale veranderingen tijdens en na de overgang een verhoogd risico. In Nederland krijgt 1 op de 3 vrouwen na haar 55ste jaar osteoporose.  

Osteoporose wordt ook wel een sluipende ziekte genoemd. Het is een aandoening die zich kan manifesteren in ieder willekeurig bot van het lichaam.

Osteoporose kan niet genezen worden, maar kan wel worden voorkomen. We kunnen er zelf veel aan doen om onze botten sterk en gezond te houden. Daarom is preventie en tijdige detectie belangrijk.

Achilles hielbotmeting

Het Achilles botscan systeem is een goede methoden voor het beoordelen van fractuurrisico’s bij postmenopauzale vrouwen. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is de afwezigheid van ioniserende straling. De betrouwbaarheid van een positief resultaat is 98%.

Fractuur risicoanalyse is aangetoond in 11 klinische studies.

De nauwkeurigheid van de Achilles bot ultrasonometers is bewezen in vele klinische studies. Resultaten met Achilles sluiten nauw aan bij de efficiëntie van DEXA, de industriële gouden standaard, bij de risicoanalyse op botbreuken van de heup en wervelkolom.

Onderzoek

Wilt u weten wat uw persoonlijke risicofactoren zijn? Maak dan nu een afspraak voor een botdichtheidsmeting. Aan de hand van een vragenlijst worden de persoonlijke risicofactoren in kaart gebracht. Dan volgt een meting met de Achilles hielbotmeter. Dit wordt door een van de assistentes van het WHC verricht.

Dhr. B.J.G. van Ulden radioloog, beoordeeld de uitslag en aan de hand van zijn bevindingen wordt een persoonlijk advies gegeven over de maatregelen die men kan treffen om de gezonde botdichtheid zo goed mogelijk te behouden en/of te verbeteren.

De kosten voor de botdichtheidsmeting bedragen € 49,50.

Specialist in vrouwenzorg

Wilt u een afspraak maken met één van onze specialisten? WHC Amsterdam is een zelfstandig behandelcentrum in Amsterdam, met de focus op vrouwenzorg. Wij ondersteunen, behandelen en helpen een groot aantal vrouwen in de regio Amsterdam met klachten en problemen op het gebied van vrouwenzorg. U kunt ons bereiken via 020 6420 229 of gebruik maken van ons contactformulier.