Maak direct online een afspraak

Vaginale verjonging

Door bevallingen en het voortschrijden van de leeftijd treden er veranderingen op in het spier- en bindweefsel in en rondom de vagina.
De ingang van de vagina en de vagina zelf worden wijder en slapper.
Dit kan leiden tot minder gevoel  bij de seks.
Ook is er soms sprake van verlies van lucht uit de vagina tijdens het vrijen (vaginale wind). 
Weer andere vrouwen ervaren een verzakkingsgevoel.
Meerdere behandelingen zijn mogelijk. Meestal wordt begonnen met bekkenfysiotherapie. Als dit niet helpt valt een andere  aanpak te overwegen

Uw  gynaecoloog kan u vertellen welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Vaginale verjonging met de laser

Deze behandeling is met name zinvol als de vagina zelf verslapt is. 
De laser zorgt voor een betere doorbloeding van de slijmvliezen van de vagina.  De elasticiteit neemt toe en het slijmvlies wordt dikker (regenereert) Hierdoor voelt de vagina strakker aan , wat zorgt voor een betere seksuele prikkeling. De behandeling is ook bij uitstek geschikt voor vrouwen in de overgang met een droge en gevoelige vagina.

De behandeling is niet voor u geschikt als u chronisch corticosteroïden gebruikt. 
Er mag geen actieve infectie bestaan in de schaamstreek. Een recent uitstrijkje (minder dan een jaar geleden) moet normaal zijn. De laatste bevalling moet langer dan drie maanden geleden zijn.


Voor de behandeling

Er is geen verdoving nodig. Na controle met het speculum (eendenbek) wordt de laser in de vagina aangebracht en wordt voorzichtig roterend de juiste hoeveelheid energie toegediend. De hele ingreep duurt 5-10 minuten. 


Na de behandeling

U kunt enkele dagen na de behandeling wat meer afscheiding hebben dan je gewend bent. Wij raden u aan de eerste drie dagen geen gemeenschap te hebben. Je kunt direct uw normale werkzaamheden hervatten. De meeste vrouwen ervaren een duidelijke verbetering. Voor voldoende resultaat zijn 3-4 behandelingen nodig, om de vier weken. Daarna volstaat 1 behandeling per jaar om het effect in stand houden.