Maak direct online een afspraak

MonaLisa Touch

Laserbehandeling om vaginale droogheid langdurig te herstellen

Deze Laserbehandeling is een behandeling met langdurige resultaten voor de verbetering van symptomen vaak gerelateerd aan vaginale atrofie.
Vaginale ongemakken zoals vaginale droogheid, branderig gevoel, jeuk en irritatie, pijn tijdens het vrijen en incontinentie zijn klachten die de levenskwaliteit van vele vrouwen beïnvloeden, vaak op tijdens de menopauze, na een bevalling of omwille van een behandeling van borstkanker.
Ongeveer 40% van de vrouwen na de overgang krijgt klachten van vaginale atrofie. De Laserbehandeling MonaLisa Touch is hiervoor een ideale oplossing.

Wat gebeurt er tijdens een MonaLisa Touch® behandeling?

De MonaLisa Touch laserbehandeling is niet-chirurgisch, niet-hormonaal en volledig pijnvrij. Het laserlicht van de unieke MonaLisa Touch technologie wordt geabsorbeerd in de cellen van de vaginawand en omgezet in warmte. Proteïnen worden gestimuleerd en nieuw lichaamseigen weefsel wordt gevormd. De elasticiteit komt weer terug en ook is er een verbetering van de hydratatie. Het vaginale milieu herstelt weer naar de situatie zoals die was voor de overgang begon.

De behandeling vindt plaats op de polikliniek, is pijnloos, snel en veilig. De vagina wordt eerst beoordeeld en zo goed mogelijk droog gemaakt, hierna wordt een klein buisje ingebracht, die het laserlicht op de vagina brengt. De behandeling is niet pijnlijk, er is geen verdoving nodig.

De optimale situatie ontstaat na 3 behandelingen die om de 4-6 weken worden gegeven. Na de eerste behandeling wordt al een verbetering gevoeld, doordat de vaginawand door de laserbehandeling herstelt, ‘verjongt’, zodat de vagina weer aanvoelt als voor de overgang. De optimale situatie wordt meestal bereikt na de 3 behandelingen. Om het weefsel gezond te houden is daarna 1 behandeling per jaar voldoende.

MonaLisa Touch voordelen:

 • Langdurige resultaten
  De behandeling bestaat uit 3 sessies en een jaarlijkse herbehandeling.
 • Niet-hormonaal
  De laserbehandeling is ideaal in combinatie of als alternatief van een ‘Hormone Replacement Therapy’.
 • Wetenschappelijk onderbouwd
  De enige laserbehandeling met wetenschappelijke publicaties die vaginale droogheid herstelt.
 • Pijnvrij
  De laserbehandeling gebeurt zonder verdoving, kent geen neveneffecten en is pijnvrij.

Wetenschappelijk onderbouwing

In de Verenigde Staten, Australië en Frankrijk werden al tienduizenden succesvolle laserbehandelingen uitgevoerd. Vergelijkend weefselonderzoek voor en na de behandeling toont zichtbaar het positieve effect aan waardoor vrouwen hun comfort en zelfvertrouwen terugkregen en weer ten volle kunnen genieten van het leven. De wetenschappelijke onderzoeken gaven aanleiding tot de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration eind 2014.

Infofilmpje:

 Meer weten over de MonaLisa Touch of heeft u vragen? Women’s Healthcare Center in Amsterdam helpt u graag verder. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor gynaecologie, verloskunde, seksuologie, urologie en echoscopie. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.