Maak direct online een afspraak

Cosmetische gynaecologie

Aandacht voor het uiterlijk is niets nieuws. Verfraaiing van het lichaam bestond reeds in de oude culturen.

De moderne vrouw kiest er voor, haar uiterlijk aan te passen aan wat het best bij haar past. Plastische chirurgie is al lang geen taboe meer. In landen als Amerika en Braziliƫ geldt dit ook voor aanpassingen aan de schaamlippen of de vagina. In Nederland is dit nog niet helemaal uit de taboesfeer. Denk aan het woord schaamstreek.

Toch bestaat er ook hier een steeds groter wordende behoefte aan verbetering van de schaamlippen of de vagina. Soms vanwege klachten in dit gebied, zoals pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden of tijdens het vrijen. Maar ook gewoon omdat vrouwen zich storen aan de grootte of vorm van de schaamlippen.

Tot op heden worden ingrepen aan de schaamlippen (ook wel MonaLisa Touch genoemd) vaak uitgevoerd door plastisch chirurgen. Dit is volgens ons niet logisch, omdat de specialist, die het meeste verstand heeft van uiterlijk en functie van de geslachtsdelen, de gynaecoloog is. In ons centrum kunt u zich laten adviseren en behandelen door een gespecialiseerd gynaecoloog in laserbehandelingen MonaLisa Touch.

Klachten als ongewenst urineverlies en vaginale problemen, zoals verlies van elasticiteit, vaginale klachten na de overgang, zoals vaginale droogheid, bloedverlies, pijn bij het vrijen of telkens terugkerende infecties kunnen worden behandeld.