Er bestaat geen standaardrecept voor een goed en bevredigend seksleven. Genieten van uw eigen lichaam en van seksuele gevoelens is een belangrijke voorwaarde om te kunnen genieten van seksualiteit en een seksuele relatie, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor veel vrouwen is het moeilijk om van hun eigen lichaam te leren houden en te ontdekken wat ze fijn vinden. Soms spelen negatieve seksuele ervaringen een rol. Women’s Healthcare Center kan u helpen bij uw klachten

Klachten of vragen op seksueel gebied?

Elke gynaecologische klacht, aandoening, onderzoek of behandeling kan gevolgen hebben voor uw seksuele functioneren. Dit kan komen door de klacht op zich, ongerustheid, schaamte of door bijwerkingen van bepaalde hormonen of andere medicijnen, zoals bij bijvoorbeeld een vruchtbaarheidsbehandeling. Bovendien kunnen pijnklachten in het hele lichaam of de genitale streek negatieve invloed hebben op seksueel functioneren en beleven.

Gynaecologische klachten kunnen niet alleen seksuele problemen veroorzaken, maar ook het gevolg ervan zijn. Een voorbeeld is chronische onderbuikspijn, steeds terugkerende blaasontstekingen of problemen met ontlasting en aambeien.

Onze specialist bij seksuele problemen

De specialisten van WHC Amsterdam helpen u graag bij uw probleem. Onze ervaren gynaecoloog/seksuoloog, Lian Oey en uroloog en seksuoloog Ruud Vleeming zijn beschikbaar voor consulten. Wij gaan op zoek naar een passende oplossing voor uw probleem.

Doorverwijzing

Afhankelijk van uw klachten en de oorzaak daarvan, kan het zijn dat onze seksuoloog u doorverwijst naar een andere hulpverlener. Als relatieproblemen of trauma’s uit het verleden de seksuele problemen lijken te veroorzaken, kan dit een relatietherapeut, psycholoog, psychiater of psychotherapeut zijn. Bij seksuele klachten zonder andere problemen kan een tweede seksuoloog de aangewezen hulpverlener zijn om u te behandelen.

Meer weten over seksuele problematiek of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Women’s Healthcare Center in Amsterdam helpt u graag verder. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor gynaecologie, verloskunde, seksuologie, urologie en echoscopie. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.