Pijn bij het plassen kan bij veel vrouwen voorkomen. De pijn kan heel licht zijn maar ook erg pijnlijk en branderig aanvoelen. Het kan zijn dat je er af en toe last van hebt, of juist heel vaak. Pijn of irritatie bij het plassen kan verschillende oorzaken hebben. Bij Women’s Healthcare Center helpen wij bij het ontdekken en het oplossen van het probleem.

Oorzaken pijn bij het plassen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het pijn bij het plassen. Het kan bij meerdere aandoeningen voorkomen. Een aantal voorbeelden zijn:

Blaasontsteking

Pijn bij het plassen wordt vaak veroorzaakt door een blaasontsteking. Hier komt ook vaak bij kijken dat je heel vaak moet plassen en kleine beetjes moet plassen. Hier komt pijn bij kijken. Hier krijg je medicijnen voor.

Candida / schimmelinfectie

Candida is een vaginale schimmelinfectie. Dit gaat vaak samen met overmatige afscheiding. In dit geval krijg je antischimmel medicijnen.

Chlamydia / SOA

Een SOA zoals Chlamydia zorgt voor pijn bij het plassen. De SOA kan samengaan met zweertjes bij of op de vagina. De meeste SOA’s worden veroorzaakt door virussen en bacteriën. Antibiotica kan dit verhelpen.

Bloed in urine

Bloed in de urine kan schade aangeven in de nieren, urineleiders, blaas of plasbuis. Soms ziet het bloed er helderrood uit en in sommige gevallen bruinig. Vaak is er weinig bloed aanwezig en is het niet helemaal zichtbaar.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken voor pijn bij het plassen. Bij Women’s Healthcare gaan we op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak en oplossing daarvoor.

Oplossing pijn bij het plassen

In de meeste gevallen krijg je de juiste medicijnen voor geschreven en gaan de klachten na enige tijd over. Bij Women’s Healthcare Center in Amsterdam ondersteunen wij je bij jouw klachten. We gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak en de oplossing.

Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum in Amsterdam met de focus op vrouwenzorg. Wij ondersteunen, behandelen en helpen een groot aantal vrouwen in de regio Amsterdam met klachten en problemen op het gebied van vrouwenzorg. Wil je een afspraak maken met één van onze specialisten of wil je meer weten? Je kunt ons bereiken via 020 6420 229 of gebruik maken van ons contactformulier.