Er zijn grote verschillen tussen mannen en vrouwen in zowel de kenmerken als de behandeling van cardiologische klachten. Er wordt te weinig aandacht besteedt aan deze verschillen door de cardiologische zorg. Women’s Healthcare Center Amsterdam biedt u graag persoonlijke zorg, kwaliteit en aandacht.

Hartfalen bij vrouwen

Bij Gynea-cardiologische klachten kunt u denken aan hartfalen. Hartfalen is doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen. Dagelijks sterven in Nederland 109 mensen aan hart- en vaatziekten, waarvan 58 vrouwen en 51 mannen. Er zijn diverse oorzaken van hartfalen bij de vrouw. Hierbij kunt u onder andere denken aan hormonale veranderingen/ schommelingen rondom of in de menopauze. Daarnaast hebben hypertensie, diabetes en roken meer invloed op de gezondheid van vrouwen dan op de gezondheid van mannen.

Symptomen van hart- en vaatziekte traceren

Vrouwen bezoeken hun gynaecoloog meestal voor een gynaecologisch probleem of voor periodieke controle. Hierdoor heeft de gynaecoloog een ideale positie om potentiële pathologie vroeg op te sporen en zo grote problemen voor te zijn. Door goede samenwerking tussen gynaecoloog en cardioloog kunnen specifieke symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen vroegtijdig worden getraceerd. Hiermee hopen wij als vrouwenkliniek een daling te bewerkstelligen in het aantal vrouwen die lijden en overlijden aan hart- en vaatziekten. Bekend is dat vroege detectie en behandeling van cardiovasculaire risico factoren de beste preventie is in het voorkomen van een fatale afloop van cardiale problemen.

U staat centraal

WHC Amsterdam heeft hiervoor een speciaal spreekuur waar de cardioloog en de gynaecoloog samenwerken en waarbij u centraal staat. Het kan zijn dat u erg tegen een bezoek opziet aan dit spreekuur. Wij hopen u voor uw bezoek u al op uw gemak te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld al onze specialisten vooraf al op de website zien. Hierdoor kunt u bepalen welke gynaecoloog/cardioloog het beste bij u zou passen. Een fijn idee dat u zelf kunt bepalen bij welke specialist u terecht komt.

Heeft u vragen over gynaecardiologie of over de mogelijkheden voor het spreekuur? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via het formulier rechts bovenaan de pagina. U kunt ons bereiken via 020 6420 229 of gebruik maken van ons contactformulier.