Op knobbeltje op de borst lijkt al gauw op borstkanker. Toch kan dit ook duiden op een goedaardige borstaandoening. Er bestaan verschillende soorten knobbeltjes in de borst die goedaardig zijn. Denk jij last te hebben van een goedaardige borstaandoening of wil je graag onderzoek laten doen? Dit kan bij Women’s Healthcare Center in Amsterdam. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum voor vrouwenzorg en helpen jou graag verder.

Soorten goedaardige borstaandoeningen

Een goedaardige aandoening in de borst komt vaak voor bij vrouwen. De aandoening drukt het omringende weefsel opzij, zonder veel schade aan te richten. Het kan zich niet verspreiden door het lichaam en groeit niet bij andere weefsels naar binnen. Voorbeelden van goedaardige borstaandoeningen zijn:

  • Een fibroadenoom, dit is een bindweefselknobbel.
  • Cyste, dit is een blaasje gevuld met vocht.
  • Lipoom, een goedaardig gezwel van vetweefselcellen.
  • Mastopathie, dit is een verzamelnaam voor pijnlijke en gespannen borsten en klierweefsel. Soms komen hier ook tepelvocht en cysten bij.
  • Galactokèle is een cyste in een borst die gevuld is met welk. Dit komt voor bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Wat doen bij goedaardige borstaandoening?

Een goedaardige borstaandoening is niet schadelijk of levensbedreigend, maar kan wel erg pijnlijk zijn. Heb jij last van klachten? Laat je dan onderzoeken bij Women’s Healthcare Center in Amsterdam. Wij onderzoeken de oorzaak van de pijn. In sommige gevallen wordt er een echo / mammografie van de borst gemaakt om meer duidelijkheid te geven. Ook kan er weefsel, vocht of een punctie uit de borst genomen voor verder onderzoek.

Wij besluiten samen met jou welke behandeling het beste bij jou past. Er kan een radiologische of operatieve ingreep worden gepleegd.

Wil je meer weten over de behandelingen en oplossingen voor goedaardige borstaandoeningen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar: 020 64 20 229.