Met een cyclusstoornis wordt bedoeld dat de menstruatie abnormaal of onregelmatig is. Dit heeft vooral te maken met het bloedverlies wat abnormaal is. Dit kan voor iedere vrouw weer anders zijn. De een heeft last van hevig bloedverlies, terwijl de ander last heeft van bloedverlies na de overgang of van tussentijds/onregelmatig bloedverlies.

Het is lastig om te bepalen wanneer bloedverlies hevig is, omdat dit voor elke vrouw anders is. Wanneer u meer bloed verliest dan u normaal doet of wanneer de menstruatie langer duurt dan normaal, raden wij u aan om uw te laten controleren bij Women’s Healthcare Center in Amsterdam. Wij helpen u bij het vinden van de oorzaak en een passende oplossing daarvoor.

Soorten cyclusstoornissen

Er zijn verschillende soorten cyclusstoornissen:

  • Hevig bloedverlies: wanneer het bloedverlies meer is dan normaal
  • Bloedverlies na overgang: wanneer u al een jaarlang niet meer menstrueert door de overgang en als er na die tijd weer bloedverlies optreed
  • Tussentijds / onregelmatig bloedverlies: er is geen regelmatige cyclus

Een cyclus duurt niet korter dan 21 dagen en niet lager dan 42 dagen. Mocht dit bij u niet het geval zijn dan is het verstandig om nu na te laten kijken bij WHC Amsterdam. Onze specialisten helpen u bij de oorzaak van de stoornis.

Heeft u last van één van deze klachten? Wacht dan niet langer en maak direct een afspraak bij Women’s Healthcare Center. Wij helpen u graag aan de juiste oplossing. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.