Wanneer je chronische buikpijn hebt, heb je last van langdurige pijnklachten in de buik. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bij Women’s Healthcare Center in Amsterdam kun je terecht met chronische buikpijn. Chronische buikpijn kan bij alle leeftijden voorkomen en vrouwen belemmeren in het dagelijks leven.

Klachten chronische buikpijn

Chronische buikpijn is voor iedere vrouw anders. Het kan aanvoelen als een zeurende pijn of een stekende pijn. Het kan op dezelfde plek zitten of iedere keer op een andere plek. Het kan de hele tijd aanhouden of juist op verschillende momenten. Chronische buikpijn kan ernstige vromen aannemen. Vaak hangt de buikpijn samen met andere lichamelijke klachten.

Onderzoek buikpijn door gynaecoloog

De gynaecoloog van Women’s Healthcare Center Amsterdam kan jouw klachten onderzoeken. Vaak wordt er inwendig onderzoek gedaan. Soms worden er kweken afgenomen van de afscheiding en de baarmoedermond. Er kan vervolgens worden besloten om aanvullende onderzoeken te doen. Hierbij kun je denken aan een echo, bloedonderzoek, urineonderzoek of een kijkoperatie.

Behandeling chronische buikpijn

Bij het onderzoek wordt vaak niks gevonden. Daarmee neemt voor veel vrouwen de stress en spanning af, waardoor de klachten ook afnemen. Er worden vaak ontspanningsoefeningen aanbevolen. Sommige vrouwen krijgen medicijnen.

Houden de klachten aan? Dan worden er andere hulpverleners ingeschakeld. Het kan zijn dat de oorzaak bij de darmen ligt. Heb je klachten bij het plassen, dan word je doorverwezen naar een uroloog.

Hulp zoeken bij chronische buikpijn

Heb jij last van chronische buikpijn? Dan is het belangrijk dat je tijdig actie onderneemt. Maak een afspraak bij Women’s Healthcare Center voor onderzoek. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 020 64 20 229.