Klachten aan de bekken kunnen als zeer vervelend en pijnlijk worden ervaren. Over het algemeen ondergaan vooral vrouwen deze pijn, maar ook mannen kunnen bekkenklachten krijgen. Tijdens de zwangerschap is de kans groter dat er bekkenpijn opspeelt. Gelukkig zijn er vele behandelingen die deze pijn kunnen verminderen en bestrijden. De specialisten van Woman’s Healthcare Center kunnen u helpen een gepaste behandeling op te stellen.

Klachten bekkenpijn

De meest voorkomende klachten van bekkenpijn zijn voornamelijk:

  • Een zeurende en hevige pijn op hoogte van de twee kuilen boven de billen (SI-gewrichtspijn)
  • Een hevige pijn in de lies of liezen, bilspieren
  • Zware benen
  • Rugpijn
  • Bekkeninstabiliteit

Ontstaan bekkenpijn

Bekkenpijn ontstaat vaak door verkeerde houdingen, onverwachtse bewegingen, het verslijten van het kraakbeen en opgelopen letsel tijdens sporten. Ook een heupprothese kan voor verscheidene klachten zorgen. Wanneer deze klachten opspelen gaan bewegingen vaak steeds stroever met als gevolg dat er pijn ontstaat in het bekken. Door de immense pijn dat hierbij komt kijken kan het zo zijn dat het functioneren in het dagelijkse leven als lastig wordt ervaren. Woman’s Healthcare helpt u graag bij het bestrijden van deze klachten.

Bekkenpijn en zwangerschap

Pijn in de bekken tijdens- en/of na de zwangerschap komt veel voor. De baarmoeder wordt omringd door gewrichten, spieren en banden van het bekken. Op deze manier wordt er een natuurlijke ligging gevormd waar de ongeboren baby comfortabel in kan liggen, en ook in kan bewegen en groeien. Bij pijn aan het bekken kunnen er spanningen ontstaan in het mandje van de ongeboren baby. De beweegruimte voor zowel moeder als ongeboren baby wordt kleiner waardoor er verscheidene klachten kunnen ontstaan.

Woman’s Healthcare Center helpt bij uw bekkenpijn

Als specialist op het gebied van bekkenpijn helpt Woman’s Healthcare u graag om dit tegen te gaan of te bestrijden. Op zoek naar de beste oplossing? Wij zorgen voor een passende oplossing samen met u. Neem contact met ons op via 020 6420299 of vul het contactformulier op onze website in.