Aandacht voor het uiterlijk is niets nieuws.
Verfraaiing van het lichaam bestond reeds in de oude culturen.
De moderne vrouw kiest er voor haar uiterlijk aan te passen aan wat het best bij haar past.
Plastische chirurgie is al lang geen taboe meer.
In landen als Amerika en Brazilië geldt dit ook voor aanpassingen aan de schaamlippen of de vagina. In Nederland is dit nog niet helemaal uit de taboesfeer. Denk aan het woord schaamstreek.

Toch bestaat er ook hier een steeds groter wordende behoefte aan verbetering van de schaamlippen of de vagina.
Soms vanwege klachten in dit gebied, zoals pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden of tijdens het vrijen. Maar ook gewoon omdat vrouwen zich storen aan de grootte of vorm van de schaamlippen.
Tot op heden worden ingrepen aan de schaamlippen vaak uitgevoerd door plastisch chirurgen.
Dit is volgens ons niet logisch, omdat de specialist, die het meeste verstand heeft van uiterlijk en functie van de geslachtsdelen, de gynaecoloog is.
In ons centrum kunt u zich laten adviseren en behandelen door een gespecialiseerd cosmetisch gynaecoloog. De meest voorkomende behandelingen, zowel operatief als niet operatief vindt u elders op deze website.

Klachten als ongewenst urineverlies en vaginale problemen, zoals verlies van elasticiteit, vaginale klachten na de overgang, zoals vaginale droogheid, bloedverlies, pijn bij het vrijen of telkens terugkerende infecties.

  • Postmenopauzale atrofie
  • Ongewenst urine verlies Stressincontinentie
  • Lichen sclerosus
  • Vagina verstrakking/verjonging
  • Correctie van de kleine schaamlippen
  • Vaginisme / met behulp van Botox

Meer weten over vulvaire en vaginale afwijkingen of heeft u vragen? Women’s Healthcare Center in Amsterdam helpt u graag verder. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor gynaecologie, verloskunde, seksuologie, urologie en echoscopie. U kunt ons bereiken op 020 64 20 229 of gebruik maken van ons contactformulier.